2011-12-18 | 14:09:24 | Kategori: 1Dream1Direction

1Dream1Direction - Kapitel 5

Previous: Vi åkte runt några varv, jagade varandra och lekte lekar. Efter ett tag stannade jag upp för att vila mig, och han åkte fram till mig, och kom nära mig. Våra blickar möttes. Just i den stunden började jullyset tändas. Han kunde inte ta bort sina ögon från mina. Hans armar omfamnade mig, och där stod vi mitt på isbanan, och kramades, länge. Jag vet inte varför, men det kändes rätt. Jag fick fjärilar i magen. Han var verkligen underbar. Jag kände hans andetag mot min panna, och jag kollade upp på honom. Han log mot mig. Hans ansikte kom närmare mitt.
”Ash, jag vet inte hur jag ska säga det här men...jag älskar dig” Han sa vad? Älskar mig? Jag visste inte vad jag skulle svara på det, för jag kände ju samma sak, tror jag. Jag visste inte.
”Jag älskar dig med” var det enda jag fick fram. Han kom närmare, och våra läppar snuddade vid varandra. Han backade lite med huvudet, men kom tillbaka igen, och kysste mig.

.......................................................................................................................................................................

Zayns perspektiv:
Det här kanske hade gått för snabbt. Vi såg varandra för första gången den här morgonen. Jag vet så lite om henne, och jag hade sagt till henne att jag älskar henne, och sedan kysst henne. Så ska det egentligen inte vara, men åh, hon är så vacker, jag kunde inte motstå henne. Hon hade som förtrollad mig med hennes underbara leende och ögon. Hennes sätt att prata var annorlunda, det var så, gulligt. Hon hade sagt tillbaka att hon älskar mig. Tänk om hon bara sa så för att få mig glad. Tänk om jag bara sa så för att få henne glad. Vad skulle jag göra? Efter kyssen, så hade hon sagt att hon var tvungen att åka hem, och hon lämnade mig ensam stående där själv på isen, hon hade inte ens sagt hejdå. Så nu stod jag kvar där, helt stilla och kunde inte sluta tänka på Ash. Ska jag följa efter henne, eller åka hem och ringa henne sen? Eller ska jag låta henne vara och inte ringa? Då kanske hon blir ledsen, hon är ju ny här, och kanske vill prata med någon i hennes familj. Jag tog av mig mina skridskor och lämnade in dem. Mannen i reseptionen kollade på mig som om jag hade gjort något dåligt. Jag gav honom en oförstående blck och ryckte på axlarna. Han gick fram mot mig och la handen på min axel.
”Ibland, så måste man tänka efter innan sina handlingar unge man.” sa han och tog emot skridskorna jag räckte fram till honom. Han hade rätt. Jag skulle tänkt efter innan jag sa att jag älskade henne, innan jag kysste henne. Jag skulle väntat. Att kyssa en tjej man precis lärt känna, det är inte rätt.
”Tack” sa jag till honom, och letade fram min plånbok i fickan. Han hejdade mig.
”Du behöver inte betala grabben. Pengar är inte värt det som precis hände, vad det än var. Hon verkade förtvivlad och chockad. Plus, det är snart jul, och det kan vara min julklapp till dig.” sa han och log mot mig.
”Tack sir” sa jag och nickade mot honom. Hans ögon lyste upp.
”God Jul unge man. Och lycka till.” Jag gick mot dörren, och kollade bak mot honom.
”God Jul” sa jag, och stängde dörren bakom mig. Ska jag ringa henne nu, eller senare? Kanske bäst att låta henne vara ändå, och prata med henne imorgon. Ja! Jag vet. Om den här planen går igenom, kanske hon kommer bli glad igen, och gilla mig. Jag sprang mot busshållplatsen, och tog bussen till skolan.

Ashleys perspektiv:
Det som precis hände kunde inte komma ut ur mina tankar. Jag kunde inte fatta att Zayn hade sagt att han älskade mig, och att jag hade sagt att jag älskade honom. Jag vet inte ens om jag känner så, eller om han känner så. Det bara kom ut ur mig, och jag kunde inte styra det. Varför stack jag bara därifrån? Han kansketog det på fel sätt, som om jag ångrade att jag sa så, men det gjorde jag inte, men ändå, på ett sätt. Det var inte min första kyss, men, det var den första som kändes verklig. Jag kunde inte släppa tanken. Var Zayn och jag ett par nu? Eller betydde det här ingenting för honom? Ska jag smsa honom, eller ringa honom? Nej, det var väl trots allt inte jag som kysste honom, det var han som...
”Hey, tjejen. Ska du av eller inte?” sa busschauffören. Oj, jag hade fastnat i mina tankar att jag glömde bort att jag hade tryckt på stopknappen. Han kollade på mig irriterat. Jag reste mig upp och gick mot utgången.
”Förlåt!” sa jag innan jag gick ut. Han mumlade något, och åkte iväg. Mina tankar vände sig åt Zayn igen. Jag kanske älskade honom ändå, men jag visste ju ingenting alls om honom. Hoppas han inte tror att jag är sur på honom nu, för det är jag inte. Jag blev bara förvånad, och visste inte vad jag skulle göra, så jag bara gick därifrån. Jag kanske skulle sagt hejdå. Dörren öppnades innan jag ens hunnit sätta handen på handtaget. Där stod mamma helt orolig.
”ASH! Jag sa ju att du inte skulle vara borta så sent! Klockan är elva.” Hon drog med mig in bestämt. ”Jag var precis påväg ut att leta efter dig. Du svarar inte när jag ringer dig” Jag letade efter min mobil, men hittade inte den någonstans. Jag var helt säker på att jag stoppade ner den i min ficka innan jag och Zayn åkte. Sen kom jag på det. Den måste ha ramlat ut i snön när jag och Zayn lekte. Mamma kollade på mig fortfarande, med en argsint blick. ”Vad är det Ash?”
”Jag hittar inte min mobil...” sa jag lite frånvarande. ”Jag måste ha tappat den när jag och Zayn hade snöbollskrig.” Mamma satt händerna på sina höfter. Jag ignorerade det och gick upp till mitt rum, och tog upp min dator. Hoppas att han har facebook. När jag loggade in så hade jag 3 vänförfrågningar. En var från en kille som tydligen gick på den skolan jag började i, den andra var från matteläraren, och den tredje...var från Zayn. Åh vilken tur. Jag accepterade alla, och precis 3 sekunder efter jag hade accepterat allas, så skrev killen till mig, som tydligen hette Douglas Grumble.
Heej J hade han skrivit. Wazzuup? Varför var han intresserad av att prata med mig?
Hej skrev jag bara tillbaka. Det enda jag ville göra var att förklara för Zayn att jag inte kunde svara på sms. Jag skrev ett meddelande till honom och förklarade allt.

Jag ryckte till av att det hördet ett litet plupp ljud från datorn. Jag förstår, det är okej. Ska vi hitta på något idag istället? Jag menar...typ bowla eller något. Vi behöver prata J Idag? Jag kollade på klockan, 9.30. Jag måse ha somnat. En ny händelse på facebook. Kim har gjort ett inlägg i din logg, jag klickade på den, och hon hade skrivit värsta långa meddelandet. ”Ash!!!! Du har inte hört av dig! VAD HÄNDEER!?” Juste, jag hade glömt att ringa henne. Zayn hade tagit upp all min uppmärksamhet, att jag hade helt glömt bort henne, jag som hade lovat henne. ”Förlåt Kmmyy! Jag har haft så mycket annat att göra, och nu är min mobil helt försvunnen också...” Sen kom jag på att jag måste svara på Zayns meddelande också. Han hade rätt, vi måste prata. Sure, vi kan träffas. Vi skulle väl göra nåt som jag ville göra idag, eller hur? Skrev jag tillbaka. Det var bäst att låtsas som att ingenting hände igår, även om båda av oss inte kunde släppa det. Ja, vad vill du göra då? Skrev han. Bara ta det lugnt. Vi kan träffas vid köpcentrat om en halvtimme. Ska bara äta något och byta om. Skrev jag som svar. Jag kollade efter något snyggt att ha på mig. Det fick bli en blå stickad tröja, och svarta jeans. Det borde vara varmt nog, eftersom jag har min jacka också. Jag gick ner och struntade i frukosten. Jag visste precis vad jag och Zayn skulle göra. Inte någon aktivitet, utan bara sitta ner och prata på något fikaställe. Vi behövde prata, och lära känna varandra, innan vi börjar gå längre, om vi ska gå längre. Tänk att allt har förändrats bara efter min första dag här i Bradford.

Zayns perspektiv:
Där stod hon på andra sidan vägen, vackrare är någon annan tjej jag någonsin sett. Hur kunde jag bli kär i henne såhär snabbt? Hon gick mot mig, och kollade på mig med sina vackra ljusblåa ögon. Jag kunde inte sluta le. Jag visste inte vad jag skulle göra när hon kom fram till mig. Var det för mycket att krama henne? Innan jag hunnit tänka mer så kramade hon mig. Jag omfamnade henne tillbaka, men för bådas skull, så släppte jag efter en stund. Hon sa inget, utan drog med mig in. Vad ville hon göra?
”Jag tänkte att vi bara kunde ta det lugnt och ta en fika, eller frukost för min del.” sa hon och kollade runt efter något ställe där vi kunde äta. Jag pekade på Starbucks. Hon kollade det och log brett. ”Åh, ni har Starbucks här! Vilken lycka.” Hon hoppade och klappade händerna och kollade sedan på mig, som bara stod med händerna i fickorna och kollade på henne. Hennes glada ögon ändrades till en allvarlig blick. ”Zayn, ska du stå där eller ska vi dit eller?” Jag återfick mitt medvetande och gick med henne dit. Hon kollade på vad hon ville ha för något.
”Vad vill du ha?” frågade hon medand hon kollade på menyn. Jag kom på att jag inte sagt någonting sedan vi sågs för fem minuter sen. Det var bara hon som pratade.
”En vanlig latte bara” sa jag, och hon kollade på mig med en lättad blick.
”Äntligen sa du något!” log hon, och sedan sa hon beställingen. ”Du kan välja ett bord sålänge. Jag bjuder på fikat.” Jag nickade bara och gick och satt mig vid ett bort som var precis vid fönstret. Jag kunde inte bara vara tyst hela dagen nu. Zayn, försök att glömma allt som hände igår, okej? Nu har du chansen att lära känna henne mer, och sen kan ni ta ett steg framåt, om ni då känner för det. Ash kom gående med två koppar i handen, och en stor kaka. Hon satt sig mittemot mig och gav mig min kopp.
”Är det säkert att det är okej att du betalar?” sa jag och smattrade på min latte. Hon nickade.
”Ja, du betalalade väl för igår?” frågade hon, och då fick jag en skyldig min. ”Eller?” Hon började se orolig ut.
”Han sa att jag inte behövde betala och...”
”Hej på er!” sa en röst bakom oss. Vi båda vände oss om och där stod en tjej med halvblont långt hår och kollade på oss. ”Du måste vara den nya tjejen” Hon kollade på Ash och sedan på mig. ”Känner ni varandra?” Jag nickade men visste fortfarande inte vem hon var. Borde jag veta det?
”Cassandra” sa hon och skakade hand med Ash. Jag såg hur Ash log.
”Ashley” sa hon tillbaka. Cassandra? Var det inte hon som var min labbpartner förra året.
”Jo, jag vet det. Trevligt att se dig här. Ville bara säga hej. Måste kila, vi ses på måndag!” sa hon och gick iväg igen. Ash kollade på mig, och jag ryckte på axlarna.
”Det ser ut som om du inte känner henne?” sa hon och drack en klunk av hennes latte. Jag kliade mig i huvudet.
”Jo, eller jag vet inte. Det är så många tjejer på skolan...” sa jag och satt ner min kopp på bordet. Hon fick en besviken min. Hoppas hon inte tror att jag menar att jag kommer glömma henne såsmåningom. Men det kunde jag inte säga, jag lovade mig själv att inte vara så charmig nu. Hon och jag skulle lära känna varandra först. För att byta samtalsämne så knäppte jag med fingrarna.
”Hallå du! Vet du vad X-factor är?” frågade jag henne, och hon suckade djupt.
”Inte du också! Det var det enda Kim pratade om...” Vem var Kim? Måste vara hennes kompis från Joplin.
”Så du vet vad det är. Jag tycker du borde söka in!” sa jag och lyfte upp min händer i luften. Hon kollade på mig som om hon trodde jag skämtade, och pekade på mig.
”DU borde göra det isåfall. Jag skulle åkt ur direkt...” sa hon och kollade ner i bordet. Jag ville bara krama om henne, men det kunde jag inte göra.
”Vi båda kan göra det? Kom igen! De har en audition snart i London.” sa jag. Hon gapade.
”Är du seriös Zayn? Jag kan inte, jag menar...nej det går bara inte.” sa hon och tog en tugga av kakan. Jag reste mig upp och gick till henne. Jag stod där och bara kollade på henne, tills hon skulle ge med sig. Tillslut så höjde hon upp händerna och skrattade.
”Haha! Okej okej jag gör det!” sa hon och skrattade ännu mer. ”Du kan sätta dig nu.” Hon puttade till mig lite, och jag gick och satt mig igen.
”Bra! Så, hur var det i Joplin?” sa jag och hon började prata om allt möjligt som hände där. Vi satt nog där i två timmar och bara pratade. Hon pratade om hennes liv i USA, allt som hänt, hennes vänskap med Kim, skolan där, hennes familj. Jag berättade om vad jag gillar att göra, och berättade saker hon borde veta om Bradford. Hon satt och lyssnade och bara log och skrattade. Det här var en bra början på en vänskap som jag tror kommer utvecklas till något mer speciellt.

...........................................................................................................................................................

Då var då Kapitel 5 klart! :)
Jag vet att ni har väntat länge, men det tog tid att komma på vad som skulle hända, oooch...jag har haft massa annat att göra också :)
Kommentera, gilla på facebook, och ställ frågor om ni undrar över något! :)

Stay TUned for moore! :D

2011-12-14 | 15:18:00 | Kategori: 1Dream1Direction

1Dream1Direction - Kapitel 4

Previous:

Där stod jag upp, som en nervös liten fågel. Jag visste inte vad jag skulle göra. Det bästa var att övervinna min rädsla, och börja sjunga. Han satt där, och kollade på mig med sina stora bruna ögon, och väntade på att jag skulle börja. Tillslut tog jag modet till mig, och sjöng.
Han spelade hela låten ut, och jag sjöng till. När den var slut, la han ifrån sig gitarren, knöt sina händer och kollade på mig. 
”Ash, du har verkligen talang.” sa han mjukt. Jag satt mig bredvid honom. 
”Du med Zayn!” Han tog tag i min hand, och bara satt och kollade mig i ögonen. 
”Du är vacker Ash, verkligen” Jag visste inte vad jag skulle säga. Han sa nyss att jag var vacker. Ingen annan kille har någonsin i mitt liv sagt så till mig.

....................................................................................................................................................................

Mamma hällde upp mat på Zayns tallrik, och räckte den sedan till honom. Han tog emot den med ett leende och nickade som tack. Varför kunde mamma och pappa inte bara hålla tyst? De satt och berättade för Zayn om min barndom, och alla pinsamheter jag gjort när jag var lite mindre. Sen kom de upp till ett jättepinsamt ämne.
"Åh, jag minns när Ash var kär sist." började mamma. Hur ska det här sluta? "Hon skrev hans namn överallt på alla block i skolan, och satt på sitt rum och drömde sig bort. Hon hade honom som bakgrund på mobilen, och pratade om honom hela tiden. Haha, det var så roligt. Jag minns när han kom hem till oss..." 
"Ja, det minns jag också!" avbröt pappa mamma. "Det var verkligen roligt att se din min Ash.” Det här blev för mycket. Tillslut fick jag rycka in.
”JA! Jag tror han fattar” försökte jag säga lite diskret, och slog handen i bordet. Det blev pinsam tystnad, mamma och pappa kollade på varandra, Zayn kollade på mig och jag kollade ner i bordet. Jack satt och lekte med maten. Mamma tog tag i Jack och tvättade honom runt munnen.
”I Joplin så...”
”Tac för maten” avbröt jag mamma, ställde mig upp, lämnade disken i diskmaskinen, och gick upp på mitt rum. Jag visste att det skulle bli såhär. Jag hörde att någon gick upp för trappan, hoppas det inte var mamma, jag orkade inte med mer av henne. Dörren öppnades sakta, och Zayns ansikte dök upp. Han stod kvar i dörren länge och kollade på mig med en medlidande blick. Sen gick han in och satt sig bredvid mig.
”Det där var väl inte så farligt? Jag har också varit kär” sa han. Jag måste berätta för honom så han fattar varför jag tyckte det var för mycket.
”Zayn, ja vet att alla har varit kär förut. Men den här killen de pratade om, var annorlunda. Jag var verkligen störtkär i honom. Åh varför berättar jag ens det här för dig? Vi har precis just lärt känna varandra.” Han smekte sakta min arm.
”Ash, jag ver att vi lärde känna varandra idag. Men jag vill att du ska veta att, du kan lita på mig, okej?” Jag nickade, och fortsatte.
”Jo, det var såhär att han gillade mig också, och vi var bästa kompisar. Vi blev aldrig tillsammans, jag har aldrig varit tillsammans med någon, men han och jag visade ändå att vi gillade varandra väldigt mycket. Vi visade våra känslor för mycket.” Jag tog en lång paus. Zayn sa inget, men jag visste att han lyssnade. Jag såg att han ville att jag skulle fortsätta.
”En dag...en dag så...så gick jag hem till honom för att överraska honom. Då när jag kom dit så såg jag upp mot hans fönster. Där stod han, men han stod inte där ensam, han stod med en annan tjej. De kramades, och...och...” Zayn satt armen om min axel, och knöt sin knytnäve hård.
”Jag förstår verkligen inte att han kan göra så mot dig Ash! Det är fel. Om jag var han, så skulle jag inte vilja ha någon annan tjej än dig” Jag kunde inte tro mina öron. Han hade först sagt att jag var vacker, och sen dehär. Jag vet inte vad jag ska tro.
”Hur kan du veta? Vi har bara kännt varandra i en dag Zayn.” Jag såg att han var självsäker på den meningen han skulle säga.
”Jag vet. Men tänk efter, tror du inte det är ödet som talar, att just jag skulle råka springa på dig. När jag såg in i dina ögon, så visste jag att du var annorlunda. Men du har rätt, vi känner inte varandra så jättebra än. Men, vi kan ju lära känna varandra.” Jag visste aldrig att jag skulle få en vän såhär snabbt, och till och med bli kär såhär snabbt. ”Jag tycker vi kan åka någonstansm det är fredagkväll, så vi behöver inte passa tiden för någon skola” Det lät som en bra idé. Jag ville bara komma ifrån den här atmosfären. Jag nickade och reste mig upp.
”Men vart ska vi då?” frågade jag. Jag visste ingenting om vad man kunde göra i Bradford.
”Jag vet vart vi kan gå. Kom!” Zayn grep tag i min arm och sprang ner. ”Sätt på dig varmt, det är väldigt kallt på kvällarna.” Mamma och pappa kom ut i hallen och kollade på konstigt på oss.
”Jag och Zayn går ut ett tag och hänger lite.” sa jag kort, medans jag drog på mig min kappa. Zayn räckte mig min andra svarta halsduk. Jag mimade ett tack, och han bara log.
”Jaså, men kom inte hem försent bara” sa pappa, och drog med mamma tillbaka till köket. Skönt att de inte brydde sig, hoppas de fortsätter så med mitt privatliv, annars förstör de bara allting.
Han satt på sig sin jacka, och öppnade dörren.
”Kommer du?” sa han, och log det bredaste leendet. Jag nickade och gick med honom ut.
”Vart är busshållplatsen?” frågade han och kollade på mig. Jag ryckte på axlarna.
”Jag vet inte, även om jag tidigare idag gick hem från den.” Han skrattade högt, och det gjorde mig varm inombords.
”Då får vi väl börja leta då” sa han, och la sin arm på min rygg. Jag skrattade också, och nickade för att visa att jag höll med honom.

”Vart är vi påväg!?” sa jag för 33 gången. Han svarade inte, utan sa bara ”Du får se.”
Efter att ha åkt i 20 minuter, sa han tillslut ”Är du bra på att åka skridskor?” Nu förstod jag precis vart vi var påväg.
”Zayn, menar du allvar. Jag vägrar!!” skrek jag och tryckte på stopknappen. Aldrig att jag tänker sätta på min några skridskor. Han skrattade och bara log ett retsamt leende.
”Jodå, du ska!” sa han och började kittla mig.
”Du tar mig aldrig levande Zayn” sa jag och reste mig upp och gick fram till dörren. Så fort bussdörrarna öppnades så sprang jag ut. När jag sprungit tio meter så stannade jag, och kollade bak. Zayn var bara tre meter ifrån mig. Paniken steg och jag började springa igen, fortare. Han kom ifatt mig och grep tag i mig och kittlade mig ännu mer. Jag började skratta så mycket att jag föll ner på marken. Han fortsatt att kittla mig.
”Ger du dig Ash!” sa han och slutade att kittla mig. Jag log.
”Aldrig!” skrek jag och fick upp lite snö, och mullade honom.
”Nej nu du” sa han. Jag reste mig upp och började springa. Jag kände att något kallt träffade min nacke. Jag vände mig om, och där stod Zayn och kollade på mig med hämnden i ögonen. Den blicken var verkligen så gullig. Jag tog upp mer snö, och sprang närmare honom för att kunna pricka honom. Det gjorde jag. Där var vårt snöbollskrig igång. Vi höll på säkert i en halvtimme. Tillslut blev jag så trött att jag la mig ner på marken. Jag höll upp handen i luften.
”Vapenvila” skrek jag andfått. Han skrattade och gick fram till mig och räckte mig handen.
”Ska vi säga fred istället?” sa han. Jag tog tag i hans hand, och drog ner honom, och reste mig själv upp.
”Ja, nu kan vi säga fred” sa jag och skrattade så jag fick ont i magen. Han reste sig upp och satt händerna på höfterna.
”Nej, jag ska få min hämnd för det där, men någon annan gång. Kom, nu ska vi åka skridskor” Typiskt, jag som trodde han hade glömt bort det.
”Måste vi?” frågade jag. Han nickade.
”Ja, jag är envis. Kom igen Ash. Imorgon kan vi göra något som du vill göra, okej?” Han försökte göra valpögon, och tillslut gick jag med på det. Han log brett och hoppade runt ett varv och jublade.
”YES! Vi får gå dit härifrån, det är inte så långt, plus att det är en trevlig mysig gåväg dit, speciellt på sommaren.” Han tog tag i min hand, och jag gjorde inget motstånd. Hans hand var varm.
”Om det är såhär fint på vintern, måste det vara mycket finare på sommaren” sa jag och började skaka. Han kollade på mig.
”Fryser du?” frågade han och släppte min hand. Jag nickade.
”Ja, jag glömde min tjocktröja hemma” sa jag och kramade om mig själv. Han gav mig en medlidande blick, och höll om mig sen. Det kändes inte konstigt alls. Jag blev bara varm inombords när han höll om mig sådär.
”Vi är snart framme” sa han och höll om mig hårdare.


”Men jag har ju inga skridskor Zayn!” sa jag till honom.
”Det är lugnt Ash, de hyr ut skridskor” sa han lugnande och blinkade åt mig. Han tog med mig fram till infodisken. Mannen som stod där granskade oss noga.
”Hej på er! Vill ni hyra skridskor?” frågade han och log. Zayn nickade. Mannen dök ner och försvann, sen dök han upp med två par skridskor. Han blinkade åt Zayn.
”Det är en söt liten ung mö du har där” sa han och nickade åt mitt håll. Jag började rodna. Trodde han verkligen att vi var ett par? Zayn tänkte precis säga något, men lät bli.
”Ja, jag vet” sa han bara, och tog skridskorna, och räckte ett par till mig. ”Här, ser du?” Jag tog emot dem.
”Vart ska vi nu?” frågade jag. Han drog med mig ut till en stor arena. Den var helt tom, inga andra var där. Vi skulle åka skridskor helt ensamma.
”Oj, här var det tomt” sa Zayn förvånat. ”Folk måste vara ute och köpa julklappar eller något.” Jag nickade för att visa att jag instämde. Han satt sig ner och drog på sig sina skridskor på bara några sekunder. Jag satt mig också, och tog av mig mina converse. Jag hade ingen aning om hur man skulle åka. Det gick också väldigt trögt att sätta på sig skridskorna. Han kom fram till mig.
”Ska jag hjälpa dig eller?” sa han och satt sig på huk framför mig. Jag nickade. Han tog tag i den ena skridskon och lösade upp alla snören. ”Gör likadant med den andra, så det går snabbare” Jag gjorde som han sa. Medans jag fixade den andra skon, kände jag att hans varma hans rörde min fot, och han försökte sätta in den i skon. Tillslut fick han i den, och jag räckte honom den andra, och han gjorde likadant med min andra fot. Sen knöt han snörerna, och ställde sig upp. Han räckte mig sin hand, och jag tog emot den. Han lyfte mig upp på isen, och släppte mina händer. Direkt så ramlade jag pladask på isen. Han skrattade och hjälpte mig upp. Jag var tvungen att erkänna.
”Jag har aldrig åkt skridskor förut Zayn” sa jag och blev röd i ansiktet. Han skrattade inte, utan tog bara tag i mina händer, och backade sakta.

”Då kan jag lära dig” sa han och kollade in djupt i mina ögon. Han fortsatt att backa, och jag bara drogs efter honom, med stela ben. ”Du måste också hjälpa till lite” skrattade han.
”Vad ska jag göra då?” frågade jag. Han log mot mig.
”Nånting har du väl sett på tv eller något hur man gör?” Jag nickade, det hade jag faktiskt. Mamma brukade gilla att kolla på konståkning. ”Dåså, börja med att försöka stå upp, utan att jag håller i dig.” Han släppte mina händer, och tog tag i mina armar, och sen släppte han mig sakta, och backade.
”Ja! Jag lyckades, jag kan stå!” skrek jag och höll upp armarna, och ramlade sedan igen. Den här gången började jag skratta.
”Okej, sitt kvar där, och kolla noga nu hur jag gör” sa han, och åkte runt mig. Jag försökte se på hand ben hur han rörde dem. Efter att ha åkt runt mig några varv, så ställde han sig framför mig, och hjälpte mig upp. ”Försök själv nu.”
Jag rörde mina ben i sakta rörelser, och åkte framåt lite i taget. Det blev många fall, men jag lyckades efter några gånger, klara mig upp själv. Efter många försök, så hade jag lärt mig att åka skridskor.
Vi åkte runt några varv, jagade varandra och lekte lekar. Efter ett tag stannade jag upp för att vila mig, och han åkte fram till mig, och kom nära mig. Våra blickar möttes. Just i den stunden började jullyset tändas. Han kunde inte ta bort sina ögon från mina. Hans armar omfamnade mig, och där stod vi mitt på isbanan, och kramades, länge. Jag vet inte varför, men det kändes rätt. Jag fick fjärilar i magen. Han var verkligen underbar. Jag kände hans andetag mot min panna, och jag kollade upp på honom. Han log mot mig. Hans ansikte kom närmare mitt.
”Ash, jag vet inte hur jag ska säga det här men...jag älskar dig” Han sa vad? Älskar mig? Jag visste inte vad jag skulle svara på det, för jag kände ju samma sak, tror jag. Jag visste inte.
”Jag älskar dig med” var det enda jag fick fram. Han kom närmare, och våra läppar snuddade vid varandra. Han backade lite med huvudet, men kom tillbaka igen, och kysste mig.

....................................................................................................................................................................

Dåå var det efterlängtade kapitlet klart! :)
Det tog dit att skriva ska jag säga! Svårt att komma på vad man ska skriva så att det ska verkligen bli bra! :)

Kommentera vad ni tycker, och skriv frågor i frågelådan! :)

Och gilla på faceboook! :D



2011-12-14 | 12:49:32 | Kategori: 1Dream1Direction

snart kommer kapitel 4! :)

Jag håller på att skriva kapitel 4 nu. HÅLL UUUT! :D



2011-12-11 | 18:53:00 | Kategori: 1Dream1Direction

1Dream1Direction - Kapitel 3

Previous:
"Uhm, utgången är ditåt" sa Zayn och pekade mot ett annat håll än det jag var påväg mot. Jag blev röd i ansiktet, hur många gånger har jag skämt ut mig idag egentligen?
"Oh, jag. Det visste jag" försvarade jag mig. Zayn bara skrattade. Ah, hans skratt var helt underbart! 
"Haha, yeah visst! Tar du bussen hem?" fråga han.
"Ja, hurså?" svarade jag, förundrad över varför han undrade det?
"Bara undrade, jag med. Vi kan åka tillsammans" sa han. "Busshållplatsen är hitåt, kom med mig"
Jag gjorde som han sa, och följde med honom.
..............................................................................................................................................................................................................................


Jag har nog inte skrattat såhär mycket med en kille förut. Det känns som om jag kännt Zayn hela livet. Han var så frimodig och öppen. Inte visste jag att jag skulle få en kompis direkt när jag kom hit. Jag trodde att Bradford var en sån här tråkig stad, och att alla människor här skulle bara tänka på sitt liv, och inte på andras, inte bara Bradford, utan jag trodde att hela England var så. Varför, vet jag inte.
"Så, vad gillar du att göra?" frågade Zayn.
"Jag?" svarade jag, vilket dumt svar...
"Såklart du. Vem skulle jag annars prata med?" skrattade han. Nu kände jag igen hur röd jag blev i ansiktet.
"Ja, hehe. Jag vet inte. Jag brukar sjunga och jag kan spela lite gitarr också, och piano. Men, jag vågar inte göra det inför folk." Han kollade på mig, som om han funnit tusen pund.
"Jag måste höra dig sjunga!" sa han och lyfte upp händerna i luften.
"Glöm det!" sa jag och puttade till honom. "Det är pinsamt" Han rynkade på ögonbrynen.
"Vadå pinsamt? För mig kan du väl sjunga? Jag bits inte" sa han och skrattade. Han skrattar väldigt mycket, men det är så sjukt gulligt.
"Åh, här ska jag gå av. Det var jättetrevligt att prata med dig Ash." Han ställde sig upp och gick mot utgången, men kom tillbaka till min plats igen. "Jag höll på att glömma. Vad är ditt nummer?" Mitt nummer? Varför ska han ha mitt nummer för? Jaja, jag tog fram en lapp och en penna ur min väska, och skrev ner mitt nummer på den. Jag gav lappen till honom, och han log ett jättestort leende. "Tack! Jag messar dig sen, så får du mitt nummer" Han blinkade, och gick ut ur bussen. Aldrig någonsin har en kille pratat med mig såhär, förutom pappa och mina bröder.
Resten av resan satt jag och tänkte på Zayn, och vilken tur jag hade på skolan idag, att jag slapp leta runt, att allt var precis där jag var. Jag glömde bort att jag inte visste vart jag skulle gå av. Panik! Jag tog upp min mobil, och slog mammas nummer.
"Mamma? Jag åker buss nu, men vet inte vart jag ska gå av? Vilken hållplats bor vi på?" sa jag och var helt panikartad.
"Vi bor på Bradford Street 36." sa hon, och skrattade. "När du kommer hem, så kan vi åka sen till stan och shoppa, som du önskade i morse. Jag har hittat ett ställe där de söker anställda, så jag tänkte att jag skulle kika på det." Juste, jag hade ju helt glömt bort att jag ville till stan.
Jag gick av på min hållplats, och letade efter mitt hus. Hela bradford är som en labyrint. Efter en tio minuters vandring fram och tillbaka, så hittade jag mitt hem. Precis när jag skulle öppna dörren så vibrerade min mobil. Jag tog upp den. Ett sms, från vem? Jag öppnade det och läste det. HEEJ! Häär har du mitt nummer! /Zayynn.
Såklart att det var Zayn. Åh tack! :)) skrev jag till svar, och öppnade sedan dörren. Där stod mamma påklädd och redo att åka.
"Åh va bra att du kom nu!" sa hon och drog med mig ut igen. "Pappa stannar hemma och lagar maten medans vi är borta. Så sätt dig i bilen nu. Vi måste åka!" Stressad mamma, som vanligt. Jag satt mig i bilen, där mamma redan hunnit sätta sig. Hon startade bilen och började köra.

Köpcentrat var väldigt stort. Massa affärer överallt, som en himmel! Jag gick runt helt fascinerad över vilket annorlunda mode de har i england. Jag hörde att min mobil pep. När jag tog upp den såg jag att Zayn hade skrivit. ”Vad har du för dig dåå, första dagen i Bradford? Jstod det. ”Jag är och shoppar lite vinterkläder. Jättekallt i England! :o Sj, din 45679021 dag i Bradford?” svarade jag. Det hängde en jättefin svart kappa borta i hörnet på New Look. Jag sprang fram till den och provade den. Den passade perfekt på mig, den ska jag köpa!
”Själv stöter jag på dig här” hörde jag en bekant röst säga till mig. Jag hoppade till och vände mig om. Där stod Zayn och log brett.
”Zayn! Vad gör du här?” frågade jag förvånat. ”Du skrämde livet ur mig” Han skrattade som vanligt. Han måste ha skrattsjuka.
”När jag messade dig så stod jag i leksaksaffären. Jag tänkte fråga dig om du kunde ge mig något tips på vad en 9 årig tjej skulle kunna önska sig. Och när du skrev att du shoppade, så tänkte jag att du kanske var här, och letade runt i alla affärer efter dig, och hittade dig här. Ska du köpa den eller?” Han pekade på kappan jag höll i. Värst vad han var pratglad.
”Jaså” sa jag. ”Visst, jag kan hjälpa dig hitta någonting. Ja , jag ska köpa den” Hans ansikte sken upp.
”Åh tack Ash! Jättefin kappa, den passar dig” Log han. Jag kände hur jag rodnade som vanligt, men han verkade inte bry sig.

Vi gick runt i en timme och letade efter något fint som skulle passa hans lillasyster. Tillslut kom jag på det.
”Zayn, jag vet!” tjöt jag, och grep tag i hans arm, och sprang till leksaksaffären igen. ”Vad gillar hon att göra?” Han funderade lite.
”Rita antar jag. Hon har gjort massa teckningar till mig, som ligger i en hög hemma på mitt skrivbord.” sa han, sen fick han en blick som sa att han fattade vad jag tänkte på.
”Ett ritstaffli!!” skrek vi båda högt. ”Tack Ash! Om det inte vore för dig skulle jag varit här i tre timmar till och fortfarande stå still i minnet” sa Zayn och kramade mig. Vi stod där länge, för länge. Jag var den första som reagerade, och släppte taget om honom.
”Erm, ja, varsågod” rodnade jag. Vi mötte varandras blickar, och stod och kollade på varandra länge, och han började småle lite, inte ett retsamt leende som han har gjort hela dagen, utan, ett charmigt varmt leende. Jag fick tillbaka medvetandet, och vände på huvudet. Vad håller jag på med? Har jag blivit kär i en kille som jag precis lärt känna? Nu kändes det bara pinsamt att stå där, för ingen av oss sa någonting. Tillslut fick han också tillbaka sitt medvetande, och gick och letade efter ett litet staffli som skulle passa hans systers längd. När han hittade det, höll han upp det i luften och kollade på mig och log. Sen gick han till kassan och betalade den. Han kom fram till mig igen och höll upp presenten framför mitt ansikte. Äntligen sa han något.
”Sådär, nu har jag köpt julklappar till alla, nästan” sa han och blinkade åt mig. Han var så söt i hans glasögon, lite töntigt, men jag gillar töntigt, och hans snea leende fick mig att smälta. Nej, vad håller jag på med. Ash, stå inte bara där och stirra på honom, gör något, säg något!
”Där är du ju Ash!” hörde jag mamma skrika bakom mig. ”Jag har letat överallt efter dig, varför svarar du inte på mobilen” Jag tog upp mobilen och kollade, 33 missade samtal. Ojdå. ”Men hej på dig. Vem är du? Ash nya kompis?” Mamma kollade på Zayn och skakade hans hand. ”Jag är Scarlette Charlah.” Jag såg i ögonvrån att Zayn vände blicken mot mig, och sedan kollade han tillbaka till mamma.
”Zayn Malik” sa han och skrattade lite. Mamma log brett.
”Va trevligt att du har fått en ny kompis Ash. Varför har du inte berättat innan?” frågade hon, och fortsatt att kolla på Zayn. ”Han är snygg också! Ser mycket bra ut” Åh va pinsam hon är! Zayn bara började att skratta och kollade på mig. Jag blev helt röd i ansiktet, måste ha sett helt lustig ut.
”Haha, tack mrs Charlah. Jag måste säga att du inte heller ser så dålig ut” sa han. Var han seriös eller? Jag tycker mamma ser ut som en liten tjock kanin. Värst va han var frimodig.
”Ni ser ut att vara hungriga. Zayn, vi bjuder gärna på middag, Mike ska ändå ut med en ny kompis han fått så” sa mamma. Nej, hon kan inte vara seriös. Bjuda Zayn på middag?
”Visst! Tack!” svarade Zayn. Det här får bara inte hända. Killen jag tydligen blivit helt störtkär i, har mamma nyss bjudit hem på middag hos oss.

”Men Ash, du kan väl sätta dig där bak med Zayn.” sa mamma till mig säg vi satt oss i bilen. Varför ska hon vara såhär? Jag gick ut ur bilen, och satt mig sen där bak bredvid Zayn. Han kollade på mig och log ett stort leende. Man såg att han tyckte mamma var rolig, men det tyckte inte jag. Jag tyckte bara hon var för pinsam. Jag log tillbaks ett osäkert leende. Våra blickar fastade igen, och mamma satt på radion.
”I eftermiddag har vi fått ett önskemål att spela disney låtar. Vi börjar med den här låten med Elton John.” Radion började spela Can You Feel The Love Tonight. Åh, va passande. Jag vände bort blicken när jag insåg att vi hade fastnat igen. Efter tio minuter var vi äntligen hemma igen.
”Wow, vilket fint hus ni har!” sa Zayn fascinerat. Nu fattar jag hur jag såg ut igårkväll när vi kom hit.
”Jo, jag reagera också så igårkväll” sa jag och skrattade.
”Jag förstår det verkligen” Han gick ut ur bilen och stängde dörren. Jag gjorde likadant och gick in i huset. Zayn stod kvar utanför och kollade upp mot huset, som om han aldrig sett nåt liknande förut.
”Kommer du eller?” sa jag och gick ut igen för att dra in honom i huset. Han skakade på huvudet och kollade på mig. Hans bruna ögon var så vackra.
”Ja, förlåt. Ni har ett jättefint hus Ash.” Jag skrattade.
”Vänta tills du kommer in Zayn, du komma flippa ur!”
Han följde med mig in, och jag hade rätt. Han stannade till i vardagsrummet och bara stod och stirrade. Vad söt han var när han gjorde så. Nej Ash, inte tänka så!
”Hej, är det du som är Zayn” sa pappa. Jag hörde inte ens att han hade kommit. Zayn kollade på pappa, och log.
”Ja.” Han gick fram till pappa och skakade hans hand.
”Douglas Charlah” sa pappa. ”Kul att du ville komma hit. Vi är glada att du tog hans om Ash idag, hennes första dag i skolan” Varför ska föräldrar vara så pinsamma?
”Jag har glömt att börja laga mat, så jag gör det nu istället. Ni kan ju gå upp till ditt rum så länge Ash, så säger vi till när maten är redo att ätas upp” Äntligen slipper vi dem i alla fall.
”Ja, visa mig ditt rum” sa Zayn och log brett. Jag började gå upp för trappan och signalerade till Zayn att komma med. Han gjorde som jag ville, och kom med mig. Jag gick in i mitt rum och satt mig på sängen. Han kom efter mig in, och stängde dörren bakom sig. Han gick till fönstret och kollade ut.
”Vilken fin utsikt du har härifrån. Man ser hela Bradford nästan. Där är Bradford City Hall!” Han vände sig om och kollade på mig. Sen gick han och satt sig ner bredvid mig. När han fick syn på min gitarr som stod i hörnet, pekade han på den.
”Nu ska du spela för mig tycker jag” sa han och hämtade gitarren och räckte den till mig. ”Här, spela så sjunger jag, om det känns enklare. Sen är det min tur att spela, så sjunger du.” Åh nej, hur ska jag komma ur den här situationen? Jag har inte spelat för någon annan förut, inte ens för Kim.
”Jag vet inte...jag har aldrig sjungit för någon förut, sen femman” sa jag. Jag såg att han skulle fråga vad som hände. Så jag berättade innan han ens hunnit fråga.
”Haha, men Ash, det var flera år sen! Du kommer att klara det, om du bara vill !” Han rörde min hand, och kollade mig djupt i ögonen. ”Kom igen, det är bara jag här.” Vi fastnade ännu en gång, och bara satt där och kollade på varandra. Han tog av sig sina glasögon, oj va snygg han var utan! Vem kan motstå dem ögonen. Jag satte gitarren till rätta i min famn, och spelade ett ackord, och ett till.
”Jag känner igen sången, men kommer inte på den” sa han.
”Somewhere over the rainbow” sa jag, och började spela från början. Zayn började sjunga. Han sjöng jättebra, jag blev helt förvånad, och när vi kommit till halva låten, så slutade han att sjunga, och tog tag i min hand så jag slutade spela.
Han kollade på mig.
”Du är bra” sa han. ”Nu är det din tur att sjunga” Han tog gitarren och satt sig ner och började spela på samma låt. ”Känn dig fri att börja när du vill.”
Där stod jag upp, som en nervös liten fågel. Jag visste inte vad jag skulle göra. Det bästa var att övervinna min rädsla, och börja sjunga. Han satt där, och kollade på mig med sina stora bruna ögon, och väntade på att jag skulle börja. Tillslut tog jag modet till mig, och sjöng.
Han spelade hela låten ut, och jag sjöng till. När den var slut, la han ifrån sig gitarren, knöt sina händer och kollade på mig.
”Ash, du har verkligen talang.” sa han mjukt. Jag satt mig bredvid honom.
”Du med Zayn!” Han tog tag i min hand, och bara satt och kollade mig i ögonen.
”Du är vacker Ash, verkligen” Jag visste inte vad jag skulle säga. Han sa nyss att jag var vacker. Ingen annan kille har någonsin i mitt liv sagt så till mig.

..........................................................................................................................................................................

Nuuu var det äntligen klart! Mitt tredje kapitel! :D
Det var ganska kort men, det var för att typ allt raderades. Det var mycket längre innan.
Men nu är det klart! :D
KOmmentera vad ni tycker om det! :)

Och glöm inte att gilla på facebboook. Klicka häääär!
STAY TUNED FOR MOOOOREE :D

2011-12-11 | 15:20:35 | Kategori: 1Dream1Direction

!!!!

Förlåt för dröjningstiden!
Jag hade börjat skriva jättemycket på kapitlet, men så började internet krångla, och så försvann hälften av kapitlet.
Så nu har jag bara ett väldigt litet (stort) utbrott och typ slår snart sönder min dator.
Ska försöka komma ihåg vad jag har skrivit nu....ska skriva i ett worddokument. TACK FÖR TIPSET CASSANDRA!


Sii jöö läjtaah!

2011-12-11 | 10:22:40 | Kategori: 1Dream1Direction

angående språket

Jag fick ju ett önskemål om att killarna i bandet skulle prata på engelska.
Så jag testade det i andra kapitlet, och kom sen att tänka på att, det inte är alla som förstår, så, jag tänker skriva allt på svenska från och med nu.
Nöjd Linda? ;)

2011-12-10 | 18:02:06 | Kategori: 1Dream1Direction

1Dream1Direction - Kapitel 2

Previous:
Nästa sekund, så satt vi på planet. Jag satt mig vid fönstret, och tog upp min MP3, och började lyssna på Can You Help Me med Usher. Någon röst talade i flygplanet, och sen började planet röra på sig, och sen var vi högt uppe i luften. Då var vi påväg då.
"Farväl Joplin. Kommer sakna dig" sa jag och mina tårar fortsatt att rinna. Jag började bli trött. Det satt någon tant bredvid mig som pratade om hennes majsodling. Jag låtsades som att jag lyssnade, och stängde mina ögon. Musiken började att minska, och tillslut hörde jag inget mer. Jag somnade.
.......................................................................................................................................................................................................................

Jag vaknade av att planet stötte i något. Jag hoppade till och skrek till. Vad händer? Är jag död!?
"Ta det lugnt vännen, vi har landat. Välkommen till Bradford." sa tanten som satt bredvid mig. Jag måste ha sovit hela resan, och jag kände mig väldigt hungrig. Jag gnuggade mig i ögonen och kollade ut genom fönstret. Det regnade, va trevligt.
"Välkomna till Bradford" sa piloten, och rabblade upp massa saker man kunde göra här. Bradford, mitt nya hem. "Nu kan ni ta av er säkerhetsbältet" var det sista piloten sa.  Det blev kaos i planet. Alla människor virrade runt som tokar, och tog ner sina väskor, sträckte på sig, barn som skrek, och ett par som bråkade om vilken gate de skulle till senare. det enda jag gjorde var att sitta kvar där, och kolla på alla människor.
"Ash, kan du hjälpa mig lite. Jag når inte upp till luckan" sa mamma. Hon är väldigt kort, jag är ungefär tjugo centimeter längre än henne. Jag ställde mig på tå, och öppnade luckan ovanför mitt säte, och tog ner väskan. Mike höll på att försöka få ner sin egen och Jacks väska. De verkade lugna, som jag. Jag suckade, och gick mot utgången. När jag gick ut ur planet, kom jag på det. KIM! Jag måste ringa henne. Min mobil låg djupt ner i min väska, men jag lyckades tillslut få upp den. Jag slog på den. Det tar seriöst 5 år att sätta på den här mobilen. Tillslut, när den äntligen satts på, så slog jag Kims nummer, och ringde henne.
Efter fem pip, så svarade hon.
"Hallå?" hörde jag en glad röst säga. Åh vad jag var glad att höra hennes röst.
"Kim! Det är jag Ashley." sa jag och log brett.
"Det vet jag väl, jag har ju fortfarande kvar ditt nummer knäppis. Hur är det i Bradford?" Jag hörde bilar på andra sidan luren.
"Har precis kommit hit. Vad gör du ute nu?" frågade jag.
"Jag är påväg hem från skolan, som vanligt vid den här tiden?" hon lät lite frågande. Juste, jag hade helt glömt bort tidsskilnaden.
"Klockan är tio på kvällen här. Det hade jag glömt, med tidsskillnaden." sa jag och skrattade. "Men, nu måste jag lägga på Kim. Jag hör av mig senare"
"HEJDÅÅ!" skrek hon tillbaka, och la på luren. Jag gick bort till de andra som stod och väntade på mig. Nu var det dags.

"Pappaa!" skrek jack, så det gjorde ont i mina öron. Han sprang mot pappa som stod och väntade på oss där vid gaten. Hur kunde han bara skaffa ett jobb här sådär, helt plötsligt, och förstöra hela mitt underbara liv jag hade i Usa. Han kramade alla, och sedan kom han fram till mig och öppnade sina armar, men jag vägrade att krama honom.
"Så, ska vi dra eller?" sa jag och gick förbi honom. "Här kan vi inte stå hela dagen" Pappa gav en frågande blick till mamma, och hon bara gav en blick som sa "vi tar det sen." Pappa tog mammas hand, och med andra handen drog han vagnen med våra väskor på.
"Kom då familjen" sa han. "Nu ska ni se huset jag köpt." Juste, vi måste ju ha någonstans att bo. Men, mer tänkte inte jag på det. Bara jag kan komma till huset, så jag kan gå och lägga mig. Jag var trött, och orkade inte tänka mer på den här stora förändringen. Det känns så konstigt, jag måste vila ut mig.
Vi satt oss i bilen och åkte igenom staden Bradford. Marken var vittäckt av snö, som glittrade i mörkret. Jag har aldrig sett snö på riktigt, i hela mitt liv. Det snöade aldrig i Joplin, eller i Orlando, där jag bodde före. 
Pappa körde in på en liten gata, som såg ut som precis i Joplin. Husen var prydda med juleljus i granar och buskar, och i fönstren hängde det stjärnor och ljusstakar stod på fönsterbrädet. Här satsar dem ser jag. Han svängde in på en infart, som tydligen var vår.
"Dåså, här är vårt nya hem" sa pappa och vände huvudet bak. "Välkomna hem" Han log mot oss, och den enda som log tillbaka var Jack. Jag och Mike satt bara och kollade mot huset. Det var väldigt stort, och grått. Hur hade han råd med det här? 
"Åh älskling, jag älskar det!" sa mamma och gav pappa en puss på kinden. Är det här jag ska leva mitt nya liv? 
"Nu tycker jag att vi inte ska sitta här inne hela kvällen. Kom igen nu. Ni måste se insidan också" sa pappa och gick ut, och öppnade min dörr. "Ash, kom." Han räckte ut handen, men jag tog inte emot den, utan jag gick upp själv. Jag gick in i huset, och stannade upp. Wow, va stort det var!
"Vad tycker du Ash?" sa pappa och la sin hand på min axel. "Visst är det fint?" Jag tyckte bort hans hand, och vände mig om och kollade på honom.
"Hur hade du råd med det här?" frågade jag. "Det är ju jättestort!". Han log, man såg att han var glad att jag äntligen pratade med honom.
"Jag tjänade bra på mitt förra jobb, plus att det inte var så jättedyrt" sa han och kramade om mamma, som precis kom in.
"Ruebert, det här är fantastiskt!" sa hon och pussade pappa. De såg så lyckliga ut, och här står jag och är en tjurpuppa. Jag ska försöka acceptera att, det här är mitt hem nu, att det inte finns något att göra åt saken. Just deal with it. Nu blev jag nyfiken på vart mitt rum var. Pappa verkade se vad jag tänkte.
"På övervåningen till höger" sa han och pekade uppåt. Jag sprang upp och på dörren stod det "Ashley Charlah". Jag öppnade dörren, och såg ett stort rum, som ett hotellrum. En stor säng med ett vitt skynke som hängde ovanför, framför ett stort fönster. Han hade fixat en sminkloge, med en stor spegel. Garderoben var en jättestor walking closet. Helt underbart! Jag slängde mig i sängen, och somnade direkt.

"Ash? Det är dags att vakna" sa mamma och skakade på mig. Oj, jag måste ha somnat. Hur mycket var klockan egentligen.
"Varför ska jag vakna mamma?" sa jag och gnuggade mig i ögonen, och kollade på klockan. 09.23 am.
"Det är din första dag i skolan." sa mamma och ställde sig upp igen. Juste, jag ska ju gå i skolan också, redan...
"Om du går ut, så kan jag fixa mig." sa jag tjurigt. Det här går väldigt snabbt. Redan morgon, och jag ska upp till skolan. Jag är jättenervös. Tänk om de inte gillar mig, och jag blir mobbad. 
Jag gick upp och öppnade min väska, och tog fram en brun blus och ett par blåa tighta jeans. Juste, det är ju snö ute, och kallt. Måste shoppa mer kläder sen. Jag packade upp min sminkväska, och började sminka mig lite, och borstade sedan mitt långa bruna hår. Jag log åt minnet, när Kim sa att jag borde bli hårmodell. Haha, hon är så påhittig.
"Ash, om du ska ha skjuts, så får du komma nu. Annars får du gå, och försöka hitta själv" skrek mamma nerifrån. Jag suckade, att hon alltid ska stressa. Jag gick ner, och bredde en macka, och åt den snabbt.
"Mamma, jag behöver pengar för att shoppa sen. Det är jättekallt ute, och jag har ingen vinterjacka." sa jag och satt på mig mina converse.
"Du har i alla fall din vita halsduk så du klarar dig idag. Men du kan få några pund, så du kan shoppa lite efter skolan." sa hon och öppnade dörren. "Pappa sitter i bilen och väntar på dig nu. Skynda på nu"
"Jaja" sa jag, och satt på mig min blåsvarta kappa, och tog upp min bruna väska. Jag satte mig i bilen, och sa inget på hela resan till skolan.

"Dåså. nu är vi framme" sa pappa. "Visst verkar det fint?" Jag satt kvar i bilen och kollade på skolbyggnaden. Den var vit, med blåa fönster, och rundade kanter. Den såg faktiskt rätt så modern ut.
"Mm" mumlade jag, och gick ut. "Jag klarar nog mig härifrån, hejdå." Jag stängde bildörren, och pappa åkte iväg. Hur ska detta gå?
Jag gick in i byggnaden, och korridoren var full av elever. Alla kollade på mig, och det flög papper överallt. 
"Oh, I'm so sorry!" sa en kille, som råkade putta till mig, så jag ramlade ner på golvet. "I didn't mean it" Han räckte fram sin hand, och jag tog tag i den och reste mig upp. Jag mötte hans blick. Han hade bruna stora ögon som lyste genom hans glasögon, och hans svartbruna hår stack fram under den stora pälsmössan hade hade på huvudet. Han log mot mig, och skrattade. Fy vilket gulligt skratt han hade. Hans accent var annorlunda. 
"Doesn't matter" sa jag. Han kollade på mig konstigt, som om han visste att jag var från en annan plats.
"You're new, aren't you?" sa han. "I don't recognize you?"
"Yes, I'm new. From Joplin" sa jag, och kände hur jag rodnade. Pinsamt! Hans ansikte var fortfarande frågande.
"Joplin? Havn't heard about it. Are you from england? Cause it sounds like you're from a different country" sa han, och skrattade.
"Uhm, it's a small town in the US. We moved here yesterday." sa jag.
"Haha, it seemes like you're a little lost here. Let me show you the way to the headmaster." han tog tag i min arm, och drog mig igenom folkmassan. Alla kollade på oss, inte så konstigt.
"Here you are, just walk in and tell him your name, and he will give you a map, and a key to your locker. I however, must go now. My lesson starts now." sa han, och vände sig om. Jag gick in till rektorn.
"Nice to meet you, I'll catch you up at lunch. See yah" han sprang iväg och försvann i folkmassan. Jag gick in till rektorns kontor.
"Sit down" sa han och kollade upp på mig. "And you are?" Jag satt mig ner.
"Uhm, Ashley Charlah" sa jag och försökte låta trevlig. "I'm new here" Han kollade ner i sina papper igen.
"Yes, I know. Your dad called me last week. Let's see if we can find your stuff. Ah, here it is" sa han och plockade fram några papper och en nyckel. "Your locker is just outside my office, to the left. The number is on the key. Number 687" Jag tog emot nyckeln och papprerna. "And here's a map over the school, and here's your schedule"
"Thank you" sa jag, och satt kvar.
"So, you can go now. I have a lot to do before christmas." sa han och viftade med händerna och signalerade att jag skulle gå ut. Jag gjorde som jag blev beordrad, och gick ut. Nu var korridoren tom, vart försvann alla? Det var helt tyst, jämfört med förut. Jag hittade mitt skåp, och låste upp det, lämnade in min väska, och kollade sedan på mitt schema. Just nu har jag matematik, vart ligger den salen då? Det stod i rum G567. Jag kollade på kartan, och klassrummet låg precis bredvid mitt skåp. Vilken tur jag har idag, första dagen. Så, vad skulle jag göra nu. Skulle jag knacka, eller bara öppna dörren? Jag bestämde mig för att knacka.
Dörren öppnades och läraren kollade på mig, och släppte in mig.
"You must be Ashley, come in!" sa hon med ett varmt leende. Hon hade sitt blonda hår uppsatt i en tofs. Hennes blåa ögon sken upp hela hennes ansikte. "You can sit over there" sa hon och pekade på en plats längst bak. Jag såg en kille vinka. Vänta? Det var ju den snälla killen som hjälpte mig förut. Jag log, och gick bak och satt mig bredvid honom.
"Well, hello there!" sa han, och skakade min hand. "I didn't had the time to introduce me before. I'm Zayn Malik, and your name must be Ashley, am I right?" Värst va frimodig han va? Är alla engelsmän såhär?
"Yes, I'm Ashley Charlah" sa jag.
"Nice to meet you Ashley" han släppte min hand, och fokuserade på vad läraren sa.

Äntligen var dagen slut. Jag öppnade mitt skåp och tog fram min väska, och stoppade ner lite papper jag fått under dagen. När jag stängde skåpsdörren, dök Zayns ansikte upp. Han lutade sig mot väggen, och kollade på mig. Jag kände mig lite utstirrad...
"So, how was your day?" frågade han.
"Good, I guess" svarade jag, och drog på mig min jacka.
"Why did you move to England?" frågade han. "Hey, let me carry that for yah" Han tog min väska.
"Oh thanks. Well, dad got a job here, so we just had to deal with it, and move here" sa jag, och började gå.
"Uhm, the exit is that way" sa Zayn och pekade mot ett annat håll än det jag var påväg mot. Jag blev röd i ansiktet, hur många gånger har jag skämt ut mig idag egentligen?
"Oh, yes. I knew that" försvarade jag mig. Zayn bara skrattade. Ah, hans skratt var helt underbart! 
"Haha, yeah sure. Do you take the bus home?" fråga han.
"Yes, why?" svarade jag, förundrad över varför han undrade det?
"Just wondered. Me to, we can go together?" sa han. "The bus is this way, come with me"
Jag gjorde som han sa, och följde med honom.
......................................................................................................................................................................................................

Det var då det andra kapitlet. Vad tycker ni? Kommenteeeraa! :)) och ställ frågor i frågelådan ;)
Tredje kapitlet kommer nog imorgon! :)
Stay tuned for more! :)

Godnatt Directioners! :)

O btw, glöm inte att gilla sidan på facebook, klicka här, eller på den lilla facebook ikonen på sidofältet :)




2011-12-10 | 13:13:00 | Kategori: 1Dream1Direction

svar på fråga




Tack Malin! :)
Jag ska försöka komma ihåg att de ska prata och tänka på engelska :)

Ash är 17 år :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu har jag fixat en frågelåda, så om ni ställer frågorna där, så skulle jag vara tacksam! :)

Tack! :)

2011-12-08 | 22:12:11 | Kategori: 1Dream1Direction

1Dream1Direction - Kapitel 1

"Kom igen Ash! Bara 30 sekunder?" bönade och bad Kim mig. "Snart är det försent!"
Jag suckade. Det värsta jag visste var när folk tjatade på mig.
"Kim, jag har sagt det tusen gånger, jag sätter inte på min TV för att se nån X-Factor. Inte min grej." sa jag till henne. Hennes andetag hördes tydligt genom telefonluren.
"Om du bara skulle sett mina puppyeyes nu" sa hon tjurigt. "Nu börjar det! Vi ses!" Jag hörde tonen i min mobil, hon hade lagt på. Min lilla Kim tänkte jag och log. När ska hon förstå att jag inte är så mycket för sångtävlingar. Visst, det är kul att sjunga, jag älskar att sjunga. Kim brukar säga att jag borde söka in, men jag har scenskräck. När jag gick i femman, så hade min skola en talangjakt. Jag ställde upp med att sjunga Somewhere Over The Rainbow, för att det är min mammas favoritlåt. Så när det var min tur, så gick jag upp på scenen, och blev jättenervös, jag kände hur det blev varmt vid mina byxor. Jag hade kissat på mig. Inte nog med det, jag tyckte det blev så pinsamt, att jag blev ännu mer nervös och snubblade på en sladd och ramlade ner från scenen. Sen dess, har jag inte vågat ställa mig på en scen igen. 
Jag tog fram min dator till min säng och fällde upp locket, och tryckte på startknappen. Då klingade min mobil till. Kim - Åh va dom är snygga Ash. stod det. Jag skrattade för mig själv, och svarade Va rooligt
Jag skrev in mitt användarnamn och lösenord och loggade in. Skype kom upp direkt, och jag loggade in för att se vilka som var inne. Inga. Inte så konstigt. Jag startade internet och loggade in på Facebook och Twitter. Inga nya händelser, men varför fortsätter jag kolla då? 
"Ash, kan du komma ner ett tag?" hörde jag mamma ropa från köket där nere. Vad ville hon säga nu? Jag gick ner för trappan. Mamma stod och lagade mat i köket. 
"Vad blir det för mat?" frågade jag henne. Mamma kollade på mig som om hon var besvärad för någonting. 
"Köttfärssås" svarade hon lite frånvarande. Vad är det med henne? Jag bestämde mig för att fråga, annars skulle jag aldrig få det ur henne.
"Vad ville du säga?" sa jag och öppnade kylskåpet. Jag hörde hur mamma suckade.
"Sötnos. Jag och pappa har funderat." började hon. Funderat? På vadå? Jag stängde kylskåpet, och satt mig vid köksön. 
"Jo, jag vet att du precis lärt känna Joplin." sa hon. Va? Vad menar hon? "Men, vi tänker inte bo här så länge till Ash" Inte bo här så länge till? Hon måste skämta med mig? Ska vi flytta? IGEN?
"Vad menar du mamma?" sa jag, och kände gråten i halsen. Hon vände sig om och såg mig i ögonen, med en plågad blick. 
"Pappa har fått jobb i Bradford." sa hon. "Och vi..."
"BRADFORD!? Ligger inte det i England?" avbröt jag henne. Vadå Bradford? 
"Jo, och vi måste flytta dit, allihopa" sa hon, och gick tillbaka till köksbänken och började hacka lök. "Pappa ville att jag skulle säga det till dig ikväll."
"Varför just ikväll?"
"För att...vi åker imorgon kväll" sa hon försiktigt och tog ner salladsskålen. "Kan du börja hacka lite grönsaker till salladen Ash?"
"Va!?" jag visste inte vad jag skulle säga. Flytta? Och redan imorgon kväll. Till och med till ett helt annat land, på andra sidan jordklotet. Jag klarar inte av det här. "Mamma, ni kan inte göra såhär!"
"Vi har hittat en jättebra skola som passar dig. Tong High School" sa hon, och försökte uppmuntra mig.
"Men, jag vill inte mamma. Inte nu, jag vill inte lämna Kim" mina tårar började rinna. Det här får bara inte hända.
"Vi kan hälsa på så mycket vi kan, men vi måste spara pengar." sa hon. "Ash, det är bara att acceptera." Hon ställde fram maten på bordet. "Ash, om du ställer fram tallrikar så går jag och hämtar Jack hos Luke."
Bara att acceptera? Att vi ska flytta till en annan världsdel och lämna sin bästa kompis kvar, är lite svårt att acceptera.


"Mamma, du kan inte vara seriös?" sa Mike, min andra bror. "Jag kan inte bara lämna Sofie här? Det går inte!" Mike och Sofie blev tillsammans förra veckan. Han har haft massa tjejer.
"Mike, jag sa att du skulle vänta med att skaffa en flickvän. Jag sa att vi kanske inte skulle bo kvar här." sa mamma och hällde upp mat på Jacks tallrik. Jack verkade inte alls bry sig, men det är nog inte så konstigt. Han är bara fem år, så han förstår ingenting än.
"Men jag älskar henne mamma. Hon kommer bli helt förkrossad!" skrek Mike. "Du kan inte göra såhär mot oss? Tänk på Ash! Hon klarar inte av pressen heller." Oj, längesen Mike sa något sådant. Han säger nog bara så för att försöka få mamma att ändra sig.
"Jag vet Mike. Men nu är det såhär. Vi måste åka senast imorgon." sa mamma och tog en tugga. Hon kollade inte på någon av oss.


Det här var min sista dag i skolan. Det kändes hemskt. Jag och Kim sa ingenting till varandra på hela dagen, men ändå så var vi med varandra. På lektionerna satt jag bara och kollade ut genom fönstret, och kunde inte koncentrera mig på vad läraren sa. Varför skulle jag lyssna nu? Jag skulle ju inte komma tillbaka imorgon. På lunchen satt jag och Kim bara och kollade ner i maten, och petade i den. Det verkade som om någon hade dött eller något. Tillslut började Kim att prata.
"Ash, du kommer inte glömma mig va?" Vad var det för en fråga?
"Kim, såklart att jag inte kommer glömma dig. Verkligen inte!" sa jag och kollade på henne. Jag såg en tår rinna ner för hennes kind. "Åh Kim, gråt inte. Snälla!"
"Det här känns jobbigt. Jag vill inte att du ska åka. Hur kan du bara lämna mig såhär. Hur ska jag klara mig?" grät hon.
"Jag önskar att allt det här inte var sant. Att jag skulle få stanna kvar med dig här, och leva mitt liv här. Men nu finns det ingenting jag kan göra" Jag fick äntligen ögonkontakt med henne. Hon sa någonting, men jag hörde inte vad hon sa, utan jag bara tog hennes hand. "Kim, jag kommer aldrig glömma dig. Du kommer vara i mina tankar hela tiden. Jag lovar."
Hon puttade undan sin tallrik och smålog, men hennes ögon var fortfarande tårfyllda.
"Jag är inte hungrig." sa hon. "Jag kommer aldrig att glömma dig heller Ash. Du är och kommer alltid vara min bästa kompis. Jag älskar dig, även om vi två har helt olika åsikter om Josh Groban. Vi skrattade. Kims bästa personlighet var att hon kunde få en att skratta, vilken situation som helst. Resten av lunchen satt vi och pratade om våra minnen, hur kul vi haft i alla åren som jag bott här.


"Hejdå Ash. Jag kommer sakna dig så mycket! Glöm inte att höra av dig när du är framme. Du måste berätta ALLT som händer för mig. Du måste låta mig prata med din kille" sa hon och kramade mig.
"Kim, jag kommer nog vänta lite med att skaffa pojkvän, tills jag hittar den rätta." sa jag och skrattade. "Men jag kommer ringa dig när jag är framme, även om det kostar pengar. Måste bara få prata med dig först, när jag sätter min fot i England, så ska du vara den första jag pratar med." Jag kramade om henne hårdade och mina tårar började rinna. "Hejdå Kim, kommer sakna dig också. Älskar dig"
"Älskar dig med Ash. Vi ses snart, eller hur?"
"Ja, det gör vi!" sa jag, och gick på bussen. Jag satt mig ner och vinkade till henne, och mina tårar bara rann mer och mer. Det här känns overkligt.


Jag packade ner mitt sista i resväskan, och gick ner sakta. Vi skulle lämna möblerna kvar i huset, för att min morbror skulle flytta hit med sin familj. Jag kunde inte sluta gråta. Det är svårt att lämna det här huset, även om jag bara bott i det i 5 år.
"Ash, vi måste åka nu. Är du klar?" skrek mamma utifrån. Hon la in väskorna i bilen.
"Ja, jag är klar. Jag kommer" sa jag tyst, så hon inte hörde. Jag drog på mig mina skor, och stängde dörren efter mig. Jag kollade bak mot huset.
"Ash, kom nu!" skrek mamma. "Vi har jättebrottom." Jag gick mot bilen och la in mina två väskor i bakluckan, och satt mig sedan i bilen. Mike satt och pratade i telefon med Sofie, och Jack spelade på sin GameBoy. Mamma satt sig i förarsätet, och startade bilen.
Ingen sa något till någon på hela bilresan till flygplatsen. Mike var sur på mamma, men de orkade inte hon bry sig om.
"Tonåringar" hade hon sagt till mig igårkväll, när vi fixade i köket. "Han förlåter mig snart"


Nästa sekund, så satt vi på planet. Jag satt mig vid fönstret, och tog upp min MP3, och började lyssna på Can You Help Me med Usher. Någon röst talade i flygplanet, och sen började planet röra på sig, och sen var vi högt uppe i luften. Då var vi påväg då.
"Farväl Joplin. Kommer sakna dig" sa jag och mina tårar fortsatt att rinna. Jag började bli trött. Det satt någon tant bredvid mig som pratade om hennes majsodling. Jag låtsades som att jag lyssnade, och stängde mina ögon. Musiken började att minska, och tillslut hörde jag inget mer. Jag somnade.

.........................................................................................................................................................
De va då mitt första kapitel på den här novellen! :) Hoppas ni gillar det!!
Nästa kapitel kommer nog snart! Har fått värsta adrenalin att skriva , haha ;D 

Stay tuned for more! :D
Gilla också min Facebook sida! :)

2011-12-08 | 21:42:27 | Kategori:

Välkommen till min One Direction novell blogg! :)

Först och främst vill jag bara tacka Hanna Olausson, som ville ta tid och göra den här sjukt snygga designen till mig!
Klicka här för att komma till hennes, och hennes kompisars, blogg! LÄS DEN! :DD värd att följa, verkligen! :)

Här kommer jag lägga upp lite olika One Direction noveller :)
Första kapitlet kommer nog ut redan ikväll, imorgon eller på lördag! :)